Kvik Tagservice - tagdækning i højeste kvalitet

Hvad er tagpap?

Lidt historie om tagpap - og hvad det bruges til i dag

Man så tagpap for første gang omkring midten af 1800-tallet, i Californien. På det tidspunkt rasede guldfeberen, og mere end 300.000 mennesker kom til Californien for at lede efter guld. Det betød at efterspørgslen på boligerne steg, der skulle bygges i en fart og dermed opstod ideen om tagbeklædning af tagpap/tagpapir. Det var slet ikke tagpap som vi kender i dag, men en tidlig forløber.

Tagpappen udviklede sig gennem tiden, og et af de næste stadier var hård tjære. Metoden bestod i at man havde solid tjære i en spand, som man varmede op. Herefter kunne taget ”vaskes” i tjære, og man kunne efterfølgende påføre sin tagpap. Dengang var tagpap sort på overfladen, men sorte overflader bliver varme og det kan tagpap ikke tåle. Derfor blev der drysset en masse små sten på taget for at reflektere varmen fra taget om sommeren, så det ikke revnede. Denne løsning var dog ikke optimal da stenene også kunne punktere taget, og stenene ville også besværliggøre en reparation da det kunne være svært at lokalisere utætheder i taget.

Siden da har teknologien udviklet sig og tagpap bliver nu svejst fast for at opnå den optimale tæthed. Nutidens tagpap er mere hårdfør og består af en måtte lavet af fiberglas og tjære. På måttens overflade er der små mineralsten. Mineralstenene reflekterer solens varme og er så små at de ikke kan punktere taget. Denne metode gør det nemmere at lave eftersyn samt reparationer på taget.

Tagpap som vi kender det i dag, består af en blanding af asfalt og kunstgummi. Tagpap er 100% genanvendeligt, da det bl.a. kan bruges til vejbelægning.

Tagpap bliver i dag brugt i hele verden, dog primært i lande der ligger nord for Ækvator. Tagpap holder længst i tempererede lande som f.eks. Danmark, Sverige og England.

I Danmark kan vi montere tagpap på de fleste tage, det bliver brugt på både store og små tage. Tagpap kan bruges på alt, lige fra kolonihavehus og garage til villa, rækkehuse og industri- og lagerbygninger. Tagpap er en økonomisk løsning til dig, der gerne vil sikre sig et solidt tag – samt afhjælpe miljøet.

 

Kvik Tagservice | Husumvej 67 | 2700 Brønshøj | T: +45 53 77 72 77 | E: kontakt@kviktagservice.dk